Changelog

Follow new updates and improvements to Lyra WMS.

May 30th 2023

Het aantal internationale zendingen is de afgelopen tijd stevig gegroeid binnen de gebruikers van LyraWMS. Om de zendingen binnen en buiten de EU zo gemakkelijk mogelijk te maken, is er een koppeling gebouwd met MAERSK. Via deze koppeling krijg je toegang tot hun wereldwijde verzendnetwerk. Het gebruik van de koppeling gaat als volgt:

 • Er worden verzendlabels gedrukt van lokale vervoerders

 • Pakketten worden verzameld bij warehouses van MAERSK

 • Pakketten worden getransporteerd naar land van bestemming d.m.v. hun mondiale netwerk

 • Lokale vervoerders bezorgen het pakket bij de consument

Kijk hier(https://help.lyrawms.nl/nl/articles/6816506-vervoerder-api-koppelen) hoe je de koppeling kan instellen binnen LyraWMS.

Type @ to mention posts

May 8th 2023

New

Douaneformulieren invullen is nooit leuk en een erg tijdrovend proces. Een makkelijke oplossing is het gebruik van een multi-carrier integrator zoals Sendcloud, Wuunder of Innosend, echter kan het gebruik hiervan snel oplopen in de kosten.

Na veel aanvraag van onze magazijnen hebben we de mogelijkheid gebouwd om douaneformulieren automatisch te genereren voor je verwerkte picklijst.

Hoe je dit doet lees je hier: https://help.lyrawms.nl/nl/articles/7257763-cn22-23-formulier-en-commercial-invoice-genereren

Type @ to mention posts

April 27th 2023

New

Een van de struikelblokken waar we vaak van hebben gehoord is het makkelijk aanmaken van virtuele samenstellingen met de bijbehorende onderdelen.

Virtuele samenstellingen uit spreadsheets

Met onze nieuwe import tool kan je sneller dan ooit met een spreadsheet virtuele samenstellingen aanmaken. Elke spreadsheet kunnen we inlezen, selecteer welke kolomtitels je wilt gebruiken en wij doen het harde werk voor je.

Lees hier hoe je hiermee aan de slag kunt gaan: https://help.lyrawms.nl/nl/articles/7834181-virtuele-producten-importeren-met-een-spreadsheet

Type @ to mention posts

April 25th 2023

Integration

New

Om LyraWMS zoveel mogelijk opties te geven voor vervoerders is in samenwerking met Wuunder een koppeling gemaakt. Deze zorgt ervoor dat je Wuunder account te koppelen is aan LyraWMS. Door middel van de koppeling kunnen de gebruikers van LyraWMS toegang krijgen tot de meer dan 300 vervoerders op Wuunder.

Daarnaast biedt de koppeling onder andere de volgende mogelijkheden:

 • Labels aanmaken met vrije keuze uit vervoerder in combinatie met verzendmethode

 • Automatisch de snelste verzendmethode per vervoerder laten kiezen

 • Automatisch de goedkoopste verzendmethode per vervoerder laten kiezen

 • Label laten aanmaken in LyraWMS zodra een order binnenkomt.

Type @ to mention posts

April 24th 2023

New

Wie kijken gezellig mee?

Vaak is het handig om te kunnen inzien of een collega of klant dezelfde pagina open heeft staan als jij. Zo kan je je klant beter helpen tijdens de klantenservice en kan je dubbelchecken dat je niet dezelfde taak aan het uitvoeren bent als je collega.

Op elke pagina kan je zien welke andere gebruikers actief zijn op die pagina, dit ziet er zo uit:

Meer inzicht?

Ook kan je in een overzicht van alle gebruikers direct navigeren naar de pagina waar ze voor het laatst actief zijn geweest. Hoe je dit doet lees je hier: https://help.lyrawms.nl/nl/articles/7733903-inzien-waar-je-collega-s-mee-bezig-zijn

Type @ to mention posts

April 21st 2023

Integration

New

Vanwege aanhoudende vraag hebben we een integratie gebouwd met Plug & Pay. Deze koppeling kan nu als verkoopkanaal worden toegevoegd bij LyraWMS.

Plug & Pay is een steeds groter wordende naam binnen de E-Commerce markt in Nederland en België. Naast het verkopen van producten kan je op dit platform ook abonnementen en affiliate marketing aanbieden. Voor meer informatie kan je terecht op de site: https://plugandpay.nl/

Op het moment is LyraWMS de enige fulfilment WMS die de koppeling met Plug & Pay ondersteunt. De koppeling biedt de volgende mogelijkheden:

 • Orders importeren vanaf gekozen startdatum

 • Producten importeren vanuit webshop

 • Voorraad synchronisatie met actuele voorraad stand of alleen voorraad wijzigingen

 • Bestellingen afmelden in webshop door de tag ‘’verzonden’’ toe te kennen aan order tags

 • Vanuit LyraWMS worden via de mail Track & Trace gedeeld met de consument inclusief pakbon in de bijlage

  • Track & Trace gegevens worden ook in notitie geplaatst van de order in Plug & Pay

Wil je direct starten met de koppeling? Volg dan de instructies op: https://help.lyrawms.nl/nl/articles/7668720-hoe-koppel-ik-mijn-plug-pay-store-aan-lyra-wms

Type @ to mention posts

January 18th 2023

Fixed

Improved

New

Picklijsten verwerken in de batch

Voorheen was het alleen mogelijk om in batches de picklijsten te verwerken door deze te openen. Nu is het ook mogelijk om de barcode van een product te scannen en een bijbehorende picklijst in een snelle weergave te verwerken. Zo kan je razendsnel picklijsten verwerken en hoef je niet het juiste product bij elke picklijst uit te zoeken.

Dit werkt voor picklijsten met 1 product, ook wel de singles genoemd. Is er geen picklijst met maar 1 product in de batch die jouw gescande sku bevat? Dan wordt de eerstvolgende picklijst die het product bevat voor je geopend, zo hoef je ook niet meer te klikken.

Wachten op verpakkingsmateriaal voor verzenden

Voeg je vaak na het picken verpakkingsmateriaal toe aan de picklijst? Het was voorheen erg vervelend om dit te doen omdat je automatisch verzenden na verwerking uit moest zetten.

We hebben sinds deze update een optie gemaakt in de flow instellingen om te wachten totdat er verpakkingsmateriaal wordt gescand/toegevoegd voordat we automatisch de picklijst verzenden. Zo hoef je niet meer handmatig op verzend picklijst te klikken nadat je een doos hebt gescand. Dit werkt ook in combinatie met het automatisch aanmaken van verzendlabels.

Lees hoe je dit doet via:

https://help.lyrawms.nl/nl/articles/6824216-picklijst-flows-instellen

Automatisch doorgaan

Wil je graag picklijsten verwerken zonder te klikken? Gebruik dan onze nieuwe "automatisch doorgaan" functie. Dit werkt eigenlijk een beetje zoals auto-play op YouTube maar in plaats van een nieuw filmpje laten we je de volgende picklijst zien zodra de oude is verwerkt.

Deze feature werkt ook als je vanuit een batch picklijsten verwerkt, dan wordt je gewoon doorgestuurd naar de eerst volgende picklijst in de batch.

Lees hoe je gebruik maakt van deze feature via:

https://help.lyrawms.nl/nl/articles/6903984-automatisch-doorgaan-naar-de-volgende-picklijst

Verplicht scannen

Soms heb je klanten met producten die zo moeilijk uit elkaar te houden zijn dat de kans op fouten te groot is als je ze niet individueel scant. We hebben sinds kort een optie gebouwd in de flows waarmee je per stap kunt instellen dat scannen verplicht is. Zo voorkom je verkeerde leveringen en onverwachtse voorraadverschillen.

Lees hoe je dit instelt via:

https://help.lyrawms.nl/nl/articles/6824216-picklijst-flows-instellen

Wil je toch een keer uit haast wel gebruik maken van de alles verwerken knop in plaats van scannen? Maak dan gebruik van onze nieuwe functie "Administrator passen". Leer hieronder meer over deze passen.

Administrator passen

Soms moet je medewerker bepaalde acties kunnen uitvoeren waar hij/zijn niet altijd toestemming voor mag hebben. Om hier mee om te gaan hebben we voor bepaalde acties ingesteld dat als je geen rechten hebt, je een pasje kunt scannen om eenmalig rechten te krijgen.

Lees hoe je deze passen kunt koppelen en gebruiken via:

https://help.lyrawms.nl/nl/articles/6903837-administrator-passen-toevoegen-en-gebruiken

Inloggen als andere gebruiker

Een andere handige functie die we hebben toegevoegd is het inloggen als andere gebruiker. Hiermee kan je als administrator inloggen op andere accounts zonder hun inloggegevens nodig te hebben. Dit kan handig zijn als je een klant wilt helpen vanuit hun eigen perspectief of als je een nieuwe klant uitleg wilt geven over het gebruik van hun account.

Lees hoe je dit doet via:

https://help.lyrawms.nl/nl/articles/6899627-inloggen-als-andere-gebruiker

Kleinere updates

 • In het picklijsten overzicht van de batch hebben we het verkoopkanaal en de referentie toegevoegd.

 • Nieuwe printers toevoegen geeft een suggestie om in te stellen als label printer indien van toepassing.

 • Als je een picklijst verwijderd wordt je gevraagd of je ook direct de bestelling wilt annuleren. Dit annuleert ook de bestelling direct als je deze optie aanvinkt.

 • Er is een filter toegevoeg bij het aanmaken van de batch om te filteren op aantal producten in de picklijst.

 • Kaufland track&trace gegevens worden nu ook ondersteund voor Innosend en Sendcloud labels.

 • Interne optimalisaties voor monitoring.

 • De Bol.com koppeling is ge-update naar v8

 • De productpagina en en producten overzicht pagina zijn deels op snelheid geoptimaliseerd.

Meer features?

Heb je goede ideeën voor features die je graag gebouwd ziet worden in Lyra? Meld je suggesties aan op onze feedback-tool (https://feedback.lyrawms.nl/c/feature-request)! Hier kun je je ideeën opgeven zodat we deze kunnen zien en andere partijen kunnen stemmen welke ze het liefst als eerst gebouwd zien worden. Zo maken we Lyra écht voor en door fulfilment.

Type @ to mention posts

January 8th 2023

Integration

New

Wij zijn ontzettend blij om aan te kondigen dat we een nieuwe integratie hebben met GLS, een van de grootste vervoerders van pakketten wereldwijd. Met deze integratie kan je snel en gemakkelijk pakketten verzenden naar je klanten en werken aan een verbeterde klanttevredenheid.

Dagelijks verzendt GLS duizenden pakketten naar locaties over het hele land en we zijn blij dat Lyra pakketjes nu kunnen profiteren van hun efficiënte verzendservice. We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe integratie met GLS een waardevolle toevoeging is aan ons platform en we kijken ernaar uit om deze samenwerking verder uit te bouwen.

Type @ to mention posts

January 2nd 2023

Fixed

Improved

New

Track & Trace emails via WooCommerce

Een van de lastige vragen die we vaak kregen was: "Hoe kan ik mijn klant een track&trace sturen via WooCommerce?" Helaas is dit niet mogelijk met WooCommerce out of the box omdat ze zendingen niet ondersteunen. 😢

Gelukkig is er een plugin beschikbaar voor WooCommerce die dit wel ondersteund. Deze plugin is door de ontwikkelaars van WooCommerce gebouwd en heet: Shipment Tracking. Lees hier meer over via: https://woocommerce.com/products/shipment-tracking/

Ondertussen hebben wij ondersteuning gebouwd in onze koppeling met WooCommerce. Lees hoe je gebruik maakt van deze functie via: https://intercom.help/lyrawms/nl/articles/6615753-een-woocommerce-store-koppelen

Specificatie rapportages

Controleer je gehele facturatie met de nieuwe Specificatie Rapportage. Selecteer de fulfilmentklant en de periode en bekijk alle factuurspecificaties met de aantallen van o.a. opslag, labels, extra pick-kosten, inslagkosten en retourkosten. Goed voor jou en je fulfilmentklanten om snel en gemakkelijk de totale aantallen te vinden.

Dit kan overigens ook gebruikt worden als de prijzen regelmatig veranderen en je alleen de aantallen wilt weten van elke specificatie.

Filters en geen onnodige prints meer in de retouren

Hoewel de meeste retouren makkelijk geïmporteerd worden kan het soms gebeuren dat je handmatig een geretourneerd product moet toevoegen aan de retour. Vanaf nu zijn de producten gefilterd op de fulfilmentklant van de retour.

Ook hebben we een nieuwe optie gemaakt in de retour statussen om alleen bepaalde status labels van geretourneerde producten te printen.

Heb je goede ideeën voor features die je graag gebouwd ziet worden in Lyra? Meld je suggesties aan op onze feedback-tool (https://feedback.lyrawms.nl/c/feature-request)! Hier kun je je ideeën opgeven zodat we deze kunnen zien en andere partijen kunnen stemmen welke ze het liefst als eerst gebouwd zien worden. Zo maken we Lyra echt voor en door fulfilmentbedrijven.

Type @ to mention posts

December 30th 2022

Improved

New

Notities die in de bestelling worden geplaatst worden nu automatisch ook aangemaakt op de openstaande picklijst(en). Zo kan je overzichtelijk met je klant communiceren en hoef je niet de bestelling vanuit de picklijst te openen om te bekijken of er iets unieks aan is genoteerd

Ook hebben we op de picklijsten de notities onderaan het scherm wat duidelijker neergezet.

Deze notitie is op de order geplaatst en is nu ook zichtbaar in de picklijst.

Type @ to mention posts